Glas razuma: Reality show od sada samo iza ponoći?!

by admin
| 19:41

“Reality programi i pseudo reality programi će biti emitovani samo u periodu između 24:00 i 06:00 sati. Ovo ograničenje se ne primjenjuje na sadržaje koji se prikazuju uz tehničku zaštitu, kao ni na audiovizuelne medijske usluge na zahtjev”, glasio je prijedlog izmjene u novom nacrtu, navodi se u saopćenju Regulatorne agencije za komunikacije.

 

Danas je Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija) održalo 19. sjednicu, na kojoj je razmatralo i usvojilo set prijedloga za izmjene Kodeksa o komercijalnim komunikacijama, Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravila o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga i Pravila o pružanju medijskih usluga radija.

Vijeće je takođe usvojilo i prijedlog izmjene člana 10. Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija koji se odnosi na reality programe.

Vijeće je razmatralo i zaključak Vijeća ministara sa 33. sjednice u vezi sa donošenjem odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Agencije, te razrješenjem, odnosno imenovanjem v.d. generalnog direktora.

Vijeće Agencije je jednoglasno zaključilo da odluka o imenovanju i razrješenju v.d. generalnog direktora nije u skladu sa nadležnošću Vijeća ministara BiH, u smislu člana 20. Zakona o Vijeću ministara.

Vijeće Agencije smatra svojom obavezom da na navedene okolnosti upozori Vijeće ministara BiH i da zatraži preispitivanje odluke, odnosno da se nikakve privremene kadrovske promjene ne čine do okončanja konkursne procedure za izbor generalnog direktora Agencije, koja će biti obavljena u najkraćem mogućem roku, javlja N1. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.