Bingo piše uspješnu godinu: Ne boje se dolaska Lidla, razvijaju domaću proizvodnju

by admin
| 13:42

Za kompaniju Bingo 2015. godina je bila uspješna, a obilježile su je mnogobrojne investicije i veliki izazovi poput implementacije akvizicije Interexa, kupovine šest objekata TUŠ-a. Otvorili su i nekoliko novih hipermarketa u Goraždu, Tuzli, Bužimu, Sarajevu, Prnjavoru… – piše poslovni portal Akta.ba.

Započeli su i izgradnju Binga u Trebinju koji će 18. decembra zvanično otvoriti vrata kupcima, pokrenuli su farmu koza, kupili fabriku Novitet u Bosanskom Petrovcu…

Direktorica kompanije Bingo Tuzla Ljiljana Kunosić kaže kako je zadovoljna poslovanjem. Bave se svojim poslovima i rezultati su zadovoljavajući.

Uspjeli su i sa akvizicijom Interexa i idu dalje. Sve ovo je kaže Kunosić iziskivalo mnogo nove radne snage, bolje organizacije i na to su se u proteklom periodu najviše usmjerili i uspjeli.

Ova godina je obilježena i najavom dolaska na bh. tržište poznatog trgovačkog lanca Lidl. Direktorica Binga kaže ako se to i desi, borit će se za svoje mjesto na tržištu.

“U državama gdje je Lidl došao opstaju neki lanci koji imaju svoju organizaciju”, kaže Kunosić, pojašnjavajući kako treba pomoći domaće proizvođače da ojačaju, da se svi uvežu, da sijemo na našoj zemlji ono što se zasijati može , a ne da uvozimo.

“BiH ima mnogo toga da ponudi. Toliko imamo prostora da je sramota uvoziti luk  ili krompir. Našem čovjeku je potrebno dati dobar proizvod i dobru cijenu”, ističe Kunosić, pojašnjavajući kako je Bingo radio na kvalitetu i ništa nisu izbacivali brzo, a sva proizvodnja je u evropskim okvirima i tu bilježe rast i nadaju se daljem razvoju.

Dodala je kako se mora raditi na svijesti ljudi da mi imamo super proizvode i ako tako budemo razmišljali možemo ići dalje.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.