Akcija Porezne uprave FBiH: Otkriveno 70 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 38 objekata

by admin
| 15:35

Porezna uprava Federacije BiH od ranih jutarnjih sati na području cijele Federacije BiH provodi sveobuhvatnu akciju kontrole bespravnog rada, odnosno rada bez odborenja nadležnog organa, sprečavanja sive ekonomije i rada ‘nacrno’, u toku koje je otkriveno 70 neprijavljenih radnika i 14 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – upošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa – zapečaćeno je 38 objekata, izdato je 114 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama od 243.700 KM.

Porezna uprava FBiH je ponovo zahvalila svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i pozvala sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima. 

Iz te institucije navode da će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora i tokom vikenda i ponovo pozivaju građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave je moguće dostaviti putem e-maila: [email protected] i[email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.