Prognoza FHMZ-a: Kakvo nas vrijeme očekuje narednog vikenda?

by admin
| 6:24

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa padavinama u Bosni. Padaće slab snijeg ili susnježica, u sjevernim područjima Bosne i slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 2 , na jugu zemlje od 1 do 5 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 , na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.12.2015 (Petak)., U Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana se očekuje smanjenje oblačnosti, prvo u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a poslije podne i u ostalim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.12.2015 (Subota)., U Bosne i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni Celzijusa.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.12.2015 (Nedjelja)., U Bosne i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može bit i dugotrajna. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 14 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(TI)