Vremenska prognoza: U naredna tri dana snijeg, kiša, susnježica…

by admin
| 6:59

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje, uglavnom, pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Padavine su slabog do umjerenog intenziteta. Prije podne u dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne su moguća sunčana razdoblja. Vjetar, slab, istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni Celzijusa.

U utorak 24.11.2015., oblačno vrijeme. U nižim područjima Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. U Hercegovini kiša. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 6 do 9, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 11 stepeni Celzijusa.

U srijedu 25.11.2015., pretežno oblačno vrijeme. Slabe padavine se očekuju u istočnoj Bosne, ponegdje u centralnim i južnim područjima naše zemlje. U višim sa snijegom, a u nižim sa kišom ili susnježicom. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 1 do 5, na jugu od 6 do 10  stepeni Celzijusa.

U četvrtak 26.11.2015., oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom. U višim područjima Bosne sa snijegom, a u nižim sa susnježicom i kišom. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -4 do 0, na jugu od 3 do 7, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 7 do 10  stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.