Stanje na putevima: Oprez, snijeg i led na bh. saobraćajnicama!

by admin
| 7:26
Prema podacima iz BIHAMK-a, zbog snijega koji je noćas padao, saobraća se otežano i usporeno. Preko planinskih prevoja vozači se upozoravaju na ugaženi snijeg ili led na kolovozu.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca. U jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar. Apeluje se na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog izvođenja radova potpuno je obustavljen saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do 7,5 tona koriste petlju Radakovo, dok teretna vozila preko 7,5 tona koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Zenica-Žepče, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić zabranjen je prijevoz za vozila preko 7.5 tona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.