Vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja radne sedmice?

by admin
| 7:02

Jutros je u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle. Temperature zraka izmjerene u Tuzli 7 sati bila je 5 °C. Pretežno sunčano se očekuje i u toku dana.

Sunčani period, prtaćen visokim temperaturama za ovo doba godine, a koji u Bosni i Hercegovini traje od početka novembra, prema progonozi FHMZ-a potrajat će i u narednim danima.

U utorak, 17.11.2015. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 °C.

U srijedu, 18.11.2015. u Bosni i Hercegovini se tokom dana očekuje prolazno naoblačenje sa zapada prema jugu i istoku zemlje. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle. Vjetar slab, prije podne zapadnog i jugozapadnog, poslije podne u skretanju na istočni i jugoistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7 °C, na jugu zemlje do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17 °C.

U četvrtak, 19.11.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama će biti magle prije podne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6 °C, na jugu zemlje do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 °C.

U petak, 20.11.2015. u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Poslije podne se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6 °C, na jugu zemlje do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 °C, na jugu zemlje do 19 °C.

(Tuzlainfo.ba)