Danas sunčano u BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice?

by admin
| 13:16

Jutros u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

 

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili sumaglice.  Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama, prije podne, sa maglom ili sumaglicom. Postepeno naoblačenje sa zapada do kraja dana i u večernjim satima. Vjetar, slab, zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature zraka od 17 do 23 °C.

U ponedjeljak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 20 do 24 °C.

U utorak u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne biće pretežno oblačno vrijeme sa maglom uz riječne tokove. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 19 do 23 °C.

U srijedu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 18 do 23 °C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje ponegdje u Bosni. Poslije podne i večernjim satima padavine u većini područija. Intenzivnije u Hercegovini, jugozapadnoj i zapadnoj Bosni, gdje se očekuje od 30 do 50 l/m2. U ostalim područjima od 2 do 5 l/m2. Jutarnje temperature od 5 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 13 do 17, na jugu zemlje od 16 do 20 °C.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.