Vremenska prognozna: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

by admin
| 8:16

Danas se Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Obilnije padavine se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne, između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina se kreće od 10 do 25 litara po metru kvadratnom. Poslije podne u Hercegovini je moguća i slaba grmljavina. Vjetar umjerene jačine. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje jugo, koje će poslije podne promijenuti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 °C, na jugu zemlje do 20 °C. 

U utorak, 20.10.2015. u Bosni i Hercegovini slaba kiša u jutarnjim satima. Razvedravanje prije podne u Hercegovini. U Bosni prije podne oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13 °C, na jugu zemlje od 14 do 18 °C. 

U srijedu, 21.10.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama se očekuje magla prije podne. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13 °C, na jugu zemlje od 14 do 18 °C. 

U četvrtak, 22.10.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni uglavnom sa slabim padavinama. Više padavina se očekuje u Hercegovini, i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 14 °C. 

U petak, 23.10.2015. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U Bosni po kotlinama se očekuje magla prije podne. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu zemlje od 7 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15 °C, na jugu zemlje do 18 °C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.