Meteo prognoza za BiH: Kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice?

by admin
| 7:48

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. Slično vrijeme, prema prognozi FHMZ-a, praćeno kraćim sunčanim intervalima nas očekuje i u narednim danima. Do kraja radne sedmice se neočekuje bitnija promjena vremenskih prilika.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.10.2015. U Bosni i Hercegovini više sunčanih perioda u jutarnjim satima. U Bosni po kotlinama će biti magle ili niskih oblaka. Sredinom dana novo naoblačenje sa zapada koje će uvjetova kišu. Poslije podne i u noći na srijedu jače padavine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu do 18 stupnjeva. 

PROGNOZA VREMENA ZA 14.10.2015. U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Tokom dana postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu do 16 stupnjeva. 

PROGNOZA VREMENA ZA 15.10.2015. U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se na jugu i zapadu zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu do 18 stupnjeva. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.