Potpisan ugovor: Kupljeno 80 automobila namijenjenih RVI u FBiH

by admin
| 5:29

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Porsche BH d.o.o. Sarajevo u ime grupe ponuđača (Porsche BH d.o.o. Sarajevo i  Inter auto d.o.o. Tuzla) jučer su potpisali Sporazum o isporuci 80 automobila namijenjenih RVI 100% I grupe.

Radi se o putničkim vozilima marke SEAT, tip: LEON ST 1.2. TSI, DSG.

Pojedinačna cijena jednog automobila je  23.900,00 KM bez PDV-a, a Federalno ministarstvo će za 80 automobila platiti iznos od  1.912.000,00 KM.

Nakon potpisivanja obratili su se ministar Salko Bukvarević koji je istakao da je potpisivanje ovog sporazuma nastavak provođenja strateškog opredjeljenja Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata da se dostignuti nivo izdvajanja za ratne vojne invalide ne smanjuje.

Za ovo pravo je planirano i odobreno do dva miliona KM i taj iznos je planiran i za Budžet 2016. godine.

Direktor Olovčić je izrazio zadovoljstvo ugovorenim poslom i u ime grupe dobavljača obećao da će vozila biti isporučena krajnim korisnicima do kraja januara mjeseca 2016. godine, što znači najmanje 30 dana prije roka.

Prisutnima se obratio i Mujo Aganović, predsjednik Saveza paraplegičara F BiH i zahvalio se na izvanrednoj saradnji i angažovanju Federalnog ministra i njegovih saradnika na realizaciji ovog projekta čime je još jedanput dokazano da je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata zaista najbolji servis ratnim vojnim invalidima i drugim pripadnicima boračke populacije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.