Sastanak Vlade FBiH i Elektroprivrede BiH: Investirati 9,2 miliona u rudnike!

by admin
| 5:15

Za novembar i decembar ove godine Elektroprivreda BiH ima obavezu uplatiti za doprinose uposlenika u rudnicima uglja u FBiH 1.600.000, te investirati 9.200.000 KM u te rudnike.

 

Zaključak je to sastanka koji je danas u sjedištu Vlade FBiH održao federalni premijer Fadil Novalić s predstavnicima Elektroprivrede BiH i Samostalnog sindikata  rudara FBiH.

To je  nakon sastanka potvrdio  predsjednik Sindikata Sinan Husić, smatrajući da je Elektroprivreda BiH preuzela jednu ozbiljnu obavezu prema rudnicima uglja u FBiH, a istovremeno i kontrolu rada uprava u rudnicima uglja u FBiH koji egzisitiraju u sastavu koncerna.

Prije nekoliko dana upućen je poziv upravama  rudnika da dostave prioritetne potrebe koje će omogućiti podizanje proizvodnog rezultata na viši nivo u odnosu na dosadašnje.

– Zadatak uprave rudnika i Elektroprivrede BiH je da u narednih 10 dana precizno utvrde pozicije na kojima će se realizirati ovih 9.200.000 KM – rekao je Husić.

Konačan stav o ovome Upravni odbor Sindikata rudara FBiH dat će na sjednici 8. oktobra.

Sastanku su prisustvovali federalni premijer Fadil Novalić, direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, izvršni direktor za proizvodnju u Elektroprivredi BiH Nevad Ikanović i predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH Sinan Husić.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.