Završen Kongres SDP-a: Enver Bijedić na čelu Glavnog odbora

by admin
| 14:12

U ranim jutarnjim satima završen je 6. Kongres SDP-a BiH, na kojem je usvojen inovirani Statut stranke s prihvaćenim amandmanima. Izabrano je i 110 članova Glavnog i 11 članova Nadzornog odbora.

 

Na čelu Glavnog odbora je Enver Bijedić, a potpredsjednici su Denis Bećirević, Irfan Čengić, Zukan Helez i Miro Lazović.

– SDP je ovim zaključio jednogodišnji proces stabilizacije i reforme. Prvo smo izabrali predsjednika sistemom jedan član, jedan glas. Sada smo izabrali novi sastav Glavnog odbora. To pokazuje jedno jedinstvo unutar partije. Sada se okrećemo lokalnim izborima i drugim problemima građana BiH – rekao je Irfan Čengić, generalni sekretar i član GO SDP-a, piše Faktor.ba.

Predsjednički kandidati ostali su u stranci i izabrani za članove Glavnog odbora SDP-a.

– Suština je da se članstvo uključi u što većem obimu i ne samo prilikom izbora. U Statutu je uvedeno pravo na referendum unutar SDP, što znači da svi članovi unutar SDP mogu odlučivati o ustavnim promjenama i koalicijama s drugim strankama. Cilj je bio da se vrati veća uloga članstva unutar stranke – objasnio je Čengić.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.