Površinski kop nadomak đacima: OŠ „Banovići Selo“ mora biti izmještana

by admin
| 12:10

Ministar obrazovanja nauke kulture i sporta Izet Jagodić u utorak je u prostorijama Direkcije RMU Banovići prisustvovao radnom sastanku vezano za izmještanje Osnovne škole „Banovići Selo“ sa sadašnje lokacije.

RMU Banovići svojim aktivnostima na površinskom kopu Turija približio se Osnovnoj školi Banovići Selo. Radi sigurnosti učenika, u vrijeme miniranja učenici  moraju napuštati svoje učionice te ukoliko se nastavi ovom dinamikom za dvije do tri godine izvođenje nastave neće biti moguće.

Na sastanku je načelno dogovoreno da će RMU Banovići finansirati izgradnju novog školskog objekta i fiskulturne sale, nakon što Ministarstvo obrazovanja nauke kulture i sporta i Općina Banovići postignu dogovor oko lokacije, veličine objekta i procjeni  broja učenika koji će u budućnosti pohađati ovu školu.

Ministar Jagdić je istakao da je svjestan potreba rudnika i privrednog razvoja Općine Banovići te da su Ministarstvo i Vlada  TK  saglasni po ovom pitanju.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Banovići Midhat Husić, direktor RMU Banovići Munever Čergić sa saradnicima, te predstavnici OŠ „Banovići Selo“ – saopšteno je iz MONKS TK-a.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.