Prijave u toku: Obuka za pripremu i implementaciju projekata za EU fondove

by admin
| 11:04

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje specijalistički program obuke „Priprema i implementacija projekata za EU fondove„. Program se sastoji od 3 međusobno povezana modula u trajanju od 15 radnih dana, koji će omogućiti polaznicima sticanje teoretskih i praktičnih znanja o EU programima u okviru kojih privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine mogu prijavljivati projektne prijedloge.

Polaznici će imati mogućnost da se upoznaju sa otvorenim programima EU IPA II i HORIZON 2020 relevantnim za preduzeća u Bosni i Hercegovini, kao i COSME programom čije se otvaranje za Bosnu i Hercegovinu očekuje uskoro.

Mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća, pojedinačno ili konzorcij malih i srednjih preduzeća. Pod malim i srednjim preduzećem podrazumijeva se preduzeće do 250 zaposlenih, godišnjim prometom manjim od 50 miliona € i / ili bilansom stanja koja ne prelazi 43 miliona €.

Obuka se organizuje u tri modula, pri čemu svaki modul traje 5 dana. Prvi modul od 19-23. oktobra 2015. godine, drugi od 16-20. novembra a treći od 7-11. decembra 2015. godine. Mjesto održavanja obuke je u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH u Sarajevu.

Kotizacija iznosi 1.999,00 KM po polazniku za ukupan program obuke dok je krajnji rok prijave za učešće je 14.10.2015. godine.

Prijavni obrazac, program obuke i sve informacije možete preuzeti OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)