Ko je prijavio Faruka Balijagića: Klijenti optužili advokata da ih je podstrekivao na ubistvo!?

by admin
| 10:42

Nakon što su Faruk Balijagić i njegov sin Ado jučer uhapšeni po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Faktor.ba saznaje da su prijavu protiv advokata policiji uputile dvije osobe koje su ranije bile njegovi klijenti.

Oni su prijavili kako su ih advokat Balijagić i njegov sin Ado nagovarali da ubiju jednu osobu. Ovo je za Faktor.ba potvrdio Mirnes Ajanović, advokat Balijagića, istaknuvši kako je njegov klijent noć proveo u policijskim prostorijama jer mora biti dostupan organima gonjena, kao i da će u toku današnjeg dana biti predat u nedležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

– Zanimljivo je da osobe koje su ga prijavile imaju kriminogenu prošlost kao i ona koja je, navodno, trebalo da bude napadnuta. Igrom slučaja, imali su i ranije kontakte s ovim advokatom – kazao nam je Ajanović.

Faktor.ba nezvanično saznaje da se u vezu s hapšenjem Balijagića dovode Eldar Begović, Adnan Maglić te Nebojša Glavaš. Navodno, Begović i Glavaš prijavili su da ih je Balijagić nagovarao da ubiju Adnana Maglića. No, ovu informaciju za Faktor.ba niko nije htio potvrditi niti demantovati.

Glavaš i Maglić poznati su organima gonjena po različitim krivičnim djelima, a osuđivani su zbog trgovine narkoticima. Prema Ajanovićevim tvrdnjama, motiva za krivična djela koja se njegovom klijentu stavljaju na teret apsolutno nema kao ni konkretnih dokaza niti djela.

Inače, prema saopćenju Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Balijagiću i njegovom sinu na teret se stavljaju krivična djela podstrekavanje na krivično djelo ubistva, razbojništva i teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi.

Danas će Faruk i Ado Balijagić biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu nakon čega će tužiteljica Ivana Petković odlučiti o daljnim mjerama.

Nezvanično saznajemo da je Balijagić početkom ovoga mjeseca podnio prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli zbog spomenute trojke iz tuzlanskog kriminalnog miljea koja je, prema njegovim navodima, jedni prema drugima, iz straha, pripremala međusobne nezakonite radnje.

Balijagiću, koji je inače poznat po svojim kontroverznim i teatralnim sudskim nastupima, početkom ove godine zapaljen je i njegov ured u Tuzli, a zbog tog čina uhapšen je Adi Burda.

Balijagić je neposredno nakon tog napada tvrdio kako je meta napada zbog slučaja na kojem radi, a koji bi mogao uzdrmati državu – piše Faktor.ba.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.