Ljetu nije kraj: Pripremite se za temperature i do 37 stepeni celzijusa!

by admin
| 8:09

U Bosni i Hercegovini u četvrtak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, na jugu Hercegovine od 18 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 37 stepeni.

U petak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20, a na jugu Hercegovine od 17 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka e između 31 i 37 stepeni.

I u subotu će veći dio dana biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći usloviti kišu. Vjetar će biti slab, ujutro jugo, a prijepodne u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 14 i 19, a na jugu Hercegovine od 18 do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 26 i 31, a na jugu Hercegovine od 31 do 35 stepeni.

Oblačno s kišom se u BiH očekuje u nedjelju. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između 12 i 17, a na jugu Hercegovine od 15 do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 15 i 22, a na jugu Hercegovine od 22 do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.