World Vision BiH djeci Lukavca: Održana manifestacija “Mi nismo samo budućnost, mi smo i sadašnjost!”

by admin
| 4:28

“Mi nismo samo budućnost, mi smo i sadašnjost!”, naziv je manifestacije za djecu koja je održana jučer na Trgu Bremena u Lukavcu, u organizaciji World Vision Bosne i Hercegovine. 

Cilj manifestacije jeste da se podsjeti i senzibilizira javnost na potrebu zaštite djece od zloupotreba, nasilja i različitih oblika diskriminacije. 

– Nije dovoljno sjetiti se djece samo na važne datume, oni trebaju da nam budu u fokusu svaki dan. S toga želimo da djeci omogućimo da svoju kreativnost, maštu, energiju i motoriku ispoljavaju svakodnevno – navode iz organizacije World Vision Bosne i Hercegovine. 

 

Tokom dva sata trajanja manifestacije pripremljen je bogat program za djecu. Sa mališanima su se družili V.I.P klovnovi iz Lukavca, a sve to praćeno je muzikom i plesom. Za sve mališane obezbjeđenja je i hrana. 

World Vision-ovo razvojno područje Ozren u opštini Lukavac, djeluje od 2011. godine. 

– Tokom ovih godina radili smo na educiranju djece i nastavnog osoblja na teme: sigurnost u saobraćaju, prevencija nasilja, zdrava ishrana, te niz drugih; pružanju zdravstvene podrške porodicama i djeci; pružanju podrške profesionalcima u radu sa djecom s posebnim potrebama, a poseban akcenat stavljamo na ostvarenu saradnju sa lokalnim vlastima i javnim ustanovama tokom i poslije prirodnih nepogoda, koje su zadesile našu zemlju u period 2014. godine. Naš najveći fokus je zaštita djece, te nastojimo da u sve naše aktivnosti uključimo najranjiviju kategoriju djecu u našim zajednicama – dodaju u World Vision. 

(TI)