“Kako vaspitati dijete u savremenom dobu”: Besplatnu edukaciju prošlo prvih 30 roditelja

by admin
| 13:12

U prvoj sedmici septembra održane su dvije edukacije naziva „Školica za roditelje ili kako vaspitati dijete u savremenom dobu“ u Kalesiji.

Edukaciju je omogućio World Vision u sklopu projekta „Zaštita djece“, a sprovele su ih edukatorice Udruženja Nova generacija Snežana Jondža i Bojala Delibašić Bijelić. Edukacije su bile besplatne, a obuku je prošlo preko 30 roditelja.  

Cilj edukacija bio je pružanje informacija roditeljima koje će im pomoći da podignu zadovoljnu, samostalnu i uspješnu djecu/ljude ali i osnažiti ih za nenasilne metode vaspitanja i disciplinovanja djece kako bi gradili odnos povjerenja i saradnje sa svojom djecom, pripremajući ih za samostalni život u društvu u kojem žive.

Edukacije su proizašle kao rezultat akcionog planiranja Koalicija za zaštitu djece, koje su dio projekta kojeg implementira World Vision u svom razvojnom prodručju Majevica.

Edukacija je osmišljena tako da predstavlja balans između teorije, vježbe i obrađivanja pojedinačnih situacija; (situacije iz života polaznika – roditelja).

Trenutno su u toku i edukacije za roditelje u Zvorniku, koje će trajati do subote, 12.09. tekuće godine.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.