Eurobasket 2015: Ovo je raspored i satnica nastupa bh. košarkaša

by admin
| 19:30

Seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine, svoj prvi nastup na 39. Evropskom prvenstvu u košarci za seniore, koje se ove godine održava u četiri evropske zemlje -Francuskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj i Latviji imat će u francuskom u Montpeilleru, gdje je doputovala sinoć. 

Prva utakmica izabranika Duška Ivanovića je na programu 5. septembra od 15:00 sati, a protivnik je selekcija Poljske.

Drugi meč protiv domaćina Francuske je na rasporedu 6. septembra od 21:00. Treće kolo donosi duel protiv Izraela koji je na rasporedu 7. septembra od 17:30 minuta.

Utakmica protiv Finske je na rasporedu 9. septembra od 15:00, a protiv Rusije je utakmica na programu 10. septembra od 17:30 sati.

BiH će na smotri najboljih reprezentacija Evrope nastupiti bez NBA igrača Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, a pravo nastupa je zbog promjene državljanstva izgubio i bek Bayerna iz Münchena Nihad Đedović.

Selektor BiH Duško Ivanović nakon priprema i nekoliko kontrolnih turnira, te probelam sa povredama odlučio je na EP povesti Nemanju Gordića, Alexa Renfroa, Muhameda Pašalića, Dalibora Peršića, Marka Šutala, Adina Vrabca, Nedima Buzu, Milana Miloševića, Edina Bavčića, Draška Albijanića, Andriju Stipanovića i Elmedina Kikanovića.

Sretno košarkaški Zmajevi!

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.