Amel Tuka, bronzani sa SP-a: Ovo je ostvarenje mog sna!

by admin
| 16:45

Najbolji atletičar BiH Amel Tuka nakon osvajanja trećeg mjesta u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu izjavio je kako je ovaj rezultat za njega ostvarenje sna, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

“Osjećam se stvarno odlično i ovo je ostvarenje velikog sna za mene. Ovo je prva medalja za moju zemlju i za mene, veoma sam sretan i ponosan zbog svih ljudi u BiH”, kazao je Tuka.

Zahvalio se ljudima u Bosni i Hercegovini koji ga prate na svim takmičenjima. Istakao je da je možda trebao prvih 300 metara utrke u finalu trčati bolje.

“Možda bi bilo bolje da sam držao tempo sve vrijeme utrke, ali to nije problem za mene, i ovom medaljom sam i više nego zadovoljan”, kazao je Tuka.

On je danas u finalnoj trci na 800 metara Svjetskog prvenstva u Pekingu osvojio treće mjesto s vremenom 1:46.30. Prvo mjesto je osvojio David Lekuta Rudisha iz Kenije s vremenom 1:45.84. Drugi je bio Poljak Adam Kszczot s vremenom 1:46:08.

Kakanjac je imao odličan nastup u polufinalu, te je istrčao s najboljim vremenom (1:44.84) od svih takmičara u polufinalnim utrkama.

U Peking je došao s najboljim vremenom sezone, a danas se osvojenom bronzom upisao u historiju bosanskohercegovačke atletike.

(Tuzlainfo.ba/AA)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.