Stiže osvježenje: Kakvo nas vrijeme očekuje tokom ove sedmice?

by admin
| 10:08

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju uglavnom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a rijetko su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Sutra, u utorak, se u Bosni i Hercegovini prije podne očekuje sunčano vrijeme. U drugoj plovini dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u većem dijelu zemlje. Bez padavina u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine,u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C, na jugu Hercegovine do 37 °C.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini nas očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema večernjim satima očekuju se slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37 °C. 

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38 °C. 

U petak, u Bosni i Hercegovini prije podne će biti sunčano vrijeme. U drugoj plovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 39 °C.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.