Brčko: Policija objavila fotografiju nestalog Alića, jeste li vidjeli ovu osobu?

by admin
| 21:26

Policija Brčko distrikta je, nakon današnje neuspjele potrage za Elvedinom Alićem (22) i njegovom petogodišnjom sestrom, objavila njegovu fotografiju i pozvala građane da, ukoliko ga vide, jave najbližoj policijskoj stanici – prenose agencije.

“Policija Brčko distrikta poziva građane, ukoliko uoče ili posjeduju bilo kakve informacije o Elvedinu Aliću sa fotografije, da ih dostave Policiji u Brčkom na brojeve 122 i 049/233-200 ili najbližoj policijskoj stanici”, navodi se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da, uprkos intenzivnoj potrazi, koja je u proteklom periodu provođena u širem području mjesta Rašljani, na graničnom području Brčko distrikta i opštine Srebrenik, Elvedin Alić i njegova sestra nisu pronađeni, te da se potraga i dalje nastavlja. 

Brčanska policija je, nakon što jučerašnja i noćašnja potraga nisu dale nikakve rezultate, angažovala helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pripadnike Gorske službe spašavanja iz Mostara.

Elvedin Alić, koji je u petak, 17. jula, otišao od kuće pod izgovorom da ide da se osvježi, poveo je i sestru, a od tada im se gubi svaki trag.

(TI)