Vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednoj sedmici?

by admin
| 17:45

Period sunčanih dana na prostroru Bosne i Hercegovine prema vremenskoj prognozi FHMZ-a u većoj mjeri će se nastaviti i u narednoj sedmici.

U ponedjeljak nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva na sjeveru i istoku Hercegovine i na jugozapadu Bosne očekuje se lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 26 do 32 °C. 

U utorak nas očekuje sunčano. Tokom dana, umjeren razvoj oblačnosti, u većini područija će usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Najmanja vjerovatsnost za padavine je u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 26 do 32 °C. 

U srijedu će biti sunčano. Tokom poslijepodneva, umjeren razvoj oblačnosti, u većini područija će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Najmanja vjerovatnost za padavine ne sjeveru i sjeveroistoku Bosne i na krajnjem jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 25 do 31, na jugu do 33 °C. 

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi se očekuje u većem dijelu Bosne. Bez padavina na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne i Hercegovini. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 28 do 33 °C. 

(TI)