FBiH: U petak 5. juna državne institucije i ustanove rade samo do 12 sati

by admin
| 14:52

Na dnevni red sutrašnje sjednice Vlade Federacije BiH biti će uvršten prijedlog odluke o skraćenju radnog vremena u Federaciji BiH u petak, 05.06.2015.godine.

Prema prijedlogu Ministarstva rada i socijalne politike radno vrijeme će u svim državnim, javnim institucijama i ustanovama, te organima uprave na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine biti skraćeno i trajati će do 12.00 sati, a u povodu organizacije i priprema za doček poglavara Vatikana Njegove Svetosti pape Franje Bosni i Hercegovini.

Prema navodima resornog ministra Milana Mandilovića prva posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini je događaj od najvećeg političkog i duhovnog značaja za sve građane i državu Bosnu i Hercegovinu. 

Skraćenje radnog vremena u petak u Federaciji BiH, je motivisano organizaciono-sigurnosnim razlozima ali i u cilju omogućavanja adekvatne priprema kako vjernika tako i svih građana Bosne i Hercegovine za doček pape Franje koji će u subotu 06.06.2015 godine posjetiti Bosnu i Hrecegovinu, saopćeno je iz Ministarstvfa rada i socijalne politike.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.