Predsjedništvo SDP BiH zasjedalo u Tuzli: Usvojena lista 181 kandidata za stranačke izbore

by admin
| 13:55

Povodom obilježavanja dvadeset godina od tragedije na tuzlanskoj Kapiji, Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je svoju 11. sjednicu održalo u Tuzli. Prije sjednice Predsjedništva, članovi su položili cvijeće na tuzlansku Kapiju, u spomen na 71. izgubljen mladi život od strane agresorske granate prije 20 godina i pozvali nadležne pravosudne organe da počionice ovog zločina što prije privedu pravdi.

Na sjednici je usvojena lista kandidata za predsjednike opštinskih, gradskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDP BiH, za predstojeći prvi krug unutarpartijskih izbora zakazanih za 31. maj, dok će drugi krug izbora biti održan 7. juna.

Ovo je prvi put u bh. historiji da neka politička partija na principu Jedan član-Jedan glas bira rukovodstvo lokalnih organizacija. Na predstojećim izborima pravo glasa ima 24.436 članova koji su izmirili obaveze članarine, od skoro 29.000 reevidentiranih, koji će birati između 181 kandidata za predsjednike 78 opštinskih organizacija, 14 kantonalnih i regionalnih organizacija i sedam gradskih organizacija SDP BiH.

U toku ove sedmice će u većini lokalnih organizacija biti organizovane predsjedničke debate, gdje će svi kandidati imati mogućnost predstavljanja svojih programa i ideja, dok će na debatama okupljeni članovi imati priliku postavljanja pitanja kandidatima. Članovi Predsjedništva su pozvali sve kandidate da svoju kampanju članovima na debatama prezentiraju na fer i korektan način.

Članovi Predsjedništva su još jednom pozvali novu vladajuću parlamentarnu većinu da se uozbilji i da, umjesto što se bave podjelama fotelja u državnim kompanijama i stavljanja pod stranačku kontrolu profitabilnih preduzeća, počnu raditi na rješavanju nagomilanih problema građana – saopšteno je iz Centara za informisanje SDP BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.