Sporazum BiH i tri države: Niže cijene roaminga krajem juna

by admin
| 20:15

Sporazum o snižavanju cijena roaminga između Crne Gore, BiH, Srbije i Makedonije u krajnjoj je fazi implementacije, a početak primjene planiran je za kraj juna, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Predstavnici Ministarstva rekli su da su regulatorne agencije sve četiri potpisnice Sporazuma donijele odluke o snižavanju cijena roaminga, koje se međusobno primjenjuju po principu reciprociteta.

“Donošenje odluka uslijedilo je nakon dogovornih sastanaka regulatornih agencija koje su i inicirale potpisivanje Sporazuma o roamingu i zadužene su za njegovu implementaciju i realizaciju”,naveli su iz Ministarstva.

U saopštenju se precizira da bi prvo sniženje cijena roaminga trebalo da stupi na snagu 30. juna i traje godinu.

“Odlukama je predviđeno fazno snižavanje cijena roaminga, kao što je to slučaj u zemljama EU, zaključno sa junom 2017. godine”, rekli su iz crnogorskog Ministarstva.

Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra prošle godine predstavnici nadležnih ministarstava Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije u Budvi.

(TI/agencije)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.