Slatka čestitka za 1. maj: Klas građanima poklonio 100.000 bosanskih lokuma

by admin
| 7:09

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo danas je u 25 gradova BiH građanima poklonila 100.000 komada bosanskog lokuma.

Akcija je organizirana povodom Međunarodnog praznika rada na glavnim ulicama i trgovima u Sarajevu, Mostaru, Čapljini, Konjicu, Tuzli, Gračanici, Lukavcu, Srebreniku, Gradačcu, Živinicama, Banovićima, Kalesiji, Banjoj Luci, Prijedoru, Gradiški, Bihaću, Sanskom Mostu, Velikoj Kladuši, Zenici, Travniku, Vogošći, Ilidži, Visokom, Tešnju i Doboju. 

Više od 35 promotera i uposlenika Klasa čestitali su na ovaj način građanima BiH tradicionalni praznik rada – Prvi maj. Za ovu priliku Klas je proizveo i pojedinačno upakovao 100.000 bosanskih lokuma. 

Građani BiH pozdravili su ovaj gest kazavši da su prijatno iznenađeni činjenicom da Klas već treći put u posljednja dva mjeseca organizira ovakve akcije. 

Smatraju da je Klas dobar primjer društveno odgovornog djelovanja. 

– Radnici kreiraju novu vrijednost i oni trebaju biti na prvom mjestu. Klas je kompanija od državnog značaja. Mogu samo biti ponosan na radnike Klasa koji su omogućili ovakvu jednu veliku gestu, kakva i priliči brandu kakav je Klas – kazao je direktor Klasa d.d. Sarajevo Rusmir Hrvić, saopćeno je iz Klasa.

(TI)