Dan žalosti u cijeloj BiH, zastave spuštene na pola koplja

by admin
| 6:38

U Bosni i Hercegovini je danas Dan žalosti zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. Odluku o proglašenju Dana žalosti u oba bh. entiteta donijele su jučer Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Vlada Republike Srpske.

U napadu na policijsku stanicu, koji je je izvršio 24-godišnji Nerdin Ibrić iz sela Kučić Kula kod Zvornika, ubijen je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Đurić, u ranjene njegove kolege Željko Gajić i Stevo Milovanović. 

Na Dan žalosti zastave Bosne i Hercegovine su spuštene na pola koplja, otkazani su programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, a medijske kuće prilagodile su svoje programske sadržaje ovom danu. 

Ubijeni četrdesetosmogodišnji policajac Dragan Đurić bit će sahranjen danas na groblju u Karakaju kod Zvornika, u 13 sati, uz najviše policijske počasti. 

Sahrani će prisustvovati i delegacija Vlade RS-a, u kojoj su potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić. 

(TI)