Akcija SIPA-e: U Tuzli privedena osoba u vezi sa napadom u Zvorniku

by admin
| 8:06

Zajednički istražni tim pripadnika Agencije za istrage i zatštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima istražne radnje u slučaju terorističkog napada u Zvorniku, koji se dogodio kasno sinoć.

“Pripadnici zajedničkog istražnog tima sinoć su slobode lišilu jednu osobu inicijala A. F. H., koja je privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. Istovremeno se u svojstvu svjedoka saslušava veći broj osoba”, kazala je glasnogovornica SIPA Kristina Jozić, prenosi Anadolija.

Povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, koji se desio u ponedjeljak, shodno uputama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, formiran je zajednički istražni tim koji čine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i MUP-a Republike Srpske. Zajednički istražni tim započeo je sinoć uviđaj na licu mjesta, koji je završen rano jutros, saopćeno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici zajedničkog istražnog tima izvršili su pretrese objekata na dvije lokacije na području općine Zvornik s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom iz člana 201. KZ BiH „Terorizam“.

Izvršenim uviđajnim radnjama i pretresima pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, te prikupljeni tragovi na licu mjesta koji će poslužiti u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju dalje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentiranja krivičnog djela.

(TI) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.