Napad na policijsku stanicu u Zvorniku: Ubijen policajac, a potom i napadač!

by admin
| 20:04

Napadač na zvorničku policiju, nezvanično saznaje FTV zove se Nerdin Ibrić, a za sada nema podataka da li se radi o pripadniku selefijskog pokreta.

 

U Zvornik je trenutno stigao i ministar MUP-a RS Dragan Lukač, koji se nalazi na terenu. Prilikom napada u Zvorniku na policijsku stanicu, napadač je ubio dežurnog policajca, a nakon toga na njega su zapucala dvojica policajaca koji su ga ubili.

U razmjeni vatre policajci su ranjeni, a prevezeni su u zvorničku bolnicu. Direktor policije RS Gojko Vasić zbog napada na policijsku stanicu hitno je otputovao u Zvornik.

– Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada je večeras oko 19 sati muškarac čiji identitet još nije saopćen upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i počeo pucati – potvrdio je za Fenu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Milan Salamadija.

On je dodao da je naoružani napadač je uzvikivao „Allahu ekber“ i da je likvidiran.

Ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je došao pred policijsku stanicu automobilom „Golf 2“, nakon čega je počeo pucati na policiju, gdje je u razmjeni vatre i sam ubijen.

(TI/Bportal.ba/Foto: Faktor.ba)