Prate svjetske trendove: SIPA od danas ima zvanični Twitter nalog

by admin
| 15:14

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) danas je uspostavila zvaničnu stranicu na društvenoj mreži Twitter, po uzoru na svjetske policijske prakse.

Stranica je uspostavljena s ciljem moderniziranja i razvijanja odnosa s javnošću, te zbog sve veće popularnosti društvene mreže Twitter među svim uzrastima, a omogućit će dodatno promoviranje SIPA-e i ostvarivanje interakcije sa građanima.

Pod korisničkim imenom SIPA Policija građani mogu pronaći informacije o posljednjim realiziranim akcijama SIPA-e, kao i druge zanimljivosti u vezi sa aktivnostima SIPA-e.

– Ova stranica služi i za promociju SIPA-ine zvanične web stranice www.sipa.gov.ba, jer će se na nju postavljati linkovi koji će prethodno biti objavljivani na službenoj web stranici. Na Twitter profilu SIPA-e također će se dodatno promovirati telefonska linija “Krimolovci”, kako bi se građani podstakli da prijavljuju informacije i saznanja kojim raspolažu o planiranju izvršenja ili o izvršenom krivičnom djelu.
Svi korisnici Twittera mogu pratiti stranicu SIPA-e i na taj način dobivat će obavijesti o posljednim objavama na ovoj stranici, te biti u mogućnosti da pruže podršku SIPA-i u svakodnevnoj borbi protiv kriminala – navodi se u saopćenju SIPA-e.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.