Susret Kavazović-Janković: U Ljubljani uskoro počinje izgradnja Islamskog centra

by admin
| 17:07

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić primili su danas gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića. S ljubljanskim gradonačelnikom kod Reisu-l-uleme bili su i muftija ljubljanski dr. Nedžad Grabus i generalni sekretar Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji Nevzet Porić, prenosi novinska agencija Patria.

Muftija dr. Nedžad Grabus je u razgovoru podsjetio na dug put do dobijanja dozvole za gradnju džamije u Ljubljani i istakao značajnu ulogu gradonačelnika Jankovića koji je imao razumijevanja i dao značajnu podršku za dobijanje dozvole za gradnju.  Radovi na izgradnji džamije uskoro će početi u centru Ljubljane, kazao je muftija Grabus.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je zahvalio gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću za sve  što je učinio za Islamsku zajednicu u Sloveniji i što je pomogao da  uskoro otpočne gradnja džamije u Ljubljani.

Gradonačelnik Ljubljane je zahvalio Reisu-l-ulemi na prijemu i tom prilikom mu u znak poštovanja uručio prigodan poklon grada Ljubljane.

Muftija ljubljanski dr. Nedžad Grabus i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković učestvovali  su danas na predstavljanju  projekta Islamskog centra u Ljubljani koje je obavljeno u zgradi Gazi Husrev begove biblioteke u Sarajevu.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.