Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

by admin
| 16:17

Danas će u nešoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine u južnim i jugozapadnim područjima. Vjetar, slab do umjeren, na zapadu i sjeverozapadu Bosne umjeren do jak, sjeveroistočni. Jutarnje temperature od -2 do 5, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 3 do 9, na jugu do 6 do 12 °C.

U ponedjeljak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. U nižim područjima Bosne, u jutarnjim satima, je moguća susnježica i snijeg. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 2 do 9, na jugu do 6 do 12 °C.

U utorak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva snijeg je moguć i u nizinama Bosne. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnje temperature od -4 do 3, na jugu od 0 do 5, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 7 do 13 °C.

U srijedu u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom i snijegom na planinama. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 7 do 12 °C.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.