Vlada FBiH: Premijer Fadil Novalić primio dužnost od Nermina Nikšića

by admin
| 15:15

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, čije imenovanje je potvrđeno jučer na 4. vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i dosadašnji premijer Nermin Nikšić sastali su se jutros u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu radi formalne primopredaje dužnosti.

Obostrano je konstatirano da je dokumentacija u vezi s radom Ureda premijera Federacije BiH u proteklom mandatnom periodu sačuvana u Uredu premijera Federacije BiH i u Arhivu Generalnog sekretarijata Vlade FBiH.

Nikšić je ovom prilikom posebno upoznao Novalića s prijedlozima zakona koje je Vlada Federacije BiH utvrdila, ali je njihovo prosljeđivanje u parlamentarnu proceduru odgođeno do imenovanja novog saziva Vlade FBiH kako bi se njeni članovi očitovali o njima, te ih uputili u parlamentarnu proceduru.

Uz zapisnik, koji je potpisan, su tabelarno navedeni ovi zakoni i drugi akti koje je Vlada FBiH utvrdila i uputila u parlamentarnu proceduru u periodu od 2011. do 2015. godine, te njihov status. 
Dosadašnji premijer je istakao da će za sve dodatne podatke biti na raspolaganju premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.