Nestali Antonio Kovačić viđen u Tuzli: Otac ga moli da mu javi da je živ!

by admin
| 12:01

Nestali sedamnaestogodišnjak iz Vrbanje u Hrvatskoj Antonio Kovačić, posljednji put je viđen na željezničkoj stanici u Tuzli, kazao je za N1 otac dječaka Mladen Kovačić.

Naime, oca je preksinoć oko 21 sat pozvao čovjek po imenu Huso koji mu je rekao da je Antonija dovezao do Tuzle i ostavio na željezničkoj stanici. To se dogodilo 25. ožujka, odnosno taj dan kad je ušao u BiH te mu je kazao kako je Antonio oko 13 sati bio na stanici u Tuzli.

 

Dječak je Husi pričao laži, da nema roditelje, da su mrtvi, da je iz Brčkog i da se treba naći sa jednom osobom taj dan u 16 sati. Huso, muškarac koji ga je dovezao, pitao ga je ima li novaca, treba li mu pomoć.

Mladen Kovačić se zahvaljuje Husi, ali i općenito je zadovoljan pomoći koju mu ljudi nude, od smještaja do novčane pomoći.

On danas kreće za Tuzlu, gdje ima prijatelja koji je advokat i koji je alarmirao policiju u Srebreniku i Živinicama. 
Otac je naveo da je dobio lažnu informaciju pa je izgubio tridesetak sati zbog toga.  

Mladen Kovačić moli sina da se javi, da mu kaže da je živ i zdrav. Dodao je da mu ne mora reći gdje se nalazi, samo želi znati da je dobro, kaže da nije ljut na sina te mu poručuje da će sve riješiti, bilo što da je u pitanju.

(TI/N1)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.