Besplatan prijevoz na Sajam zapošljavanja: Prijavite se za 1000 otvorenih radnih mjesta!

by admin
| 12:10

Više od 170 poslodavaca predstaviće preko 1000 otvorenih radnih mjesta na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja koji će se održati 20. marta u Banja Luci u Dvorani BORIK, pod pokroviteljstvom Kancelarije Specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini, a u organizaciji agencije BORAM. 

Prvi “Sajam obrazovanja i zapošljavanja – naučite, istražite, povežite se” održan je u Zenici. Isti je posjetilo 8000 ljudi iz cijele BiH. Postignuti su izvanredni rezultati – 863 osobe su zaposlene putem aktivnosti koje su upriličene tokom i nakon Sajma, prikupljeno je 5996 CV-jeva, organizovane su obuke i radionice koje je pohađalo preko 800 ljudi.

Sajam u Banja Luci uvodi i neke novine:

-job matching na licu mjesta

-CV Klinika, Brendiraj sebe, Photo Corner, Edukacija, intervjui uživo, Pronađi sebe (profesionalna orijentacija)

Štandovi će biti organizovani u kategorijama:  business (proizvodnja, izrada, usluge, IT, zapošljavanje marginalizovanih grupa) i obrazovanje (domaći i međunarodni programi obrazovanja, formalno i neformalno obrazovanje). Predavanja će biti organizovana po temama: poslodavci, tražioci posla i studenti.

Studentima i nezaposlenim osobama koje dolaze iz drugih gradova bit će osiguran besplatan prijevoz do Sajma. Vrijeme i mjesto polaska autobusa iz svakog pojedinog grada bit će objavljeno naknadno. 

Ukoliko želite iskoristiti mogućnost besplatnog organizovanog prijevoza, prijavite se slanjem sljedećih podataka: ime i prezime, kontakt telefon, mjesto prebivališta, email adresa, radni status (student/ica ili nezaposlen/a). Prednost će imati one osobe koje uz navedene podatke dostave i svoju biografiju. 

Prijavu za prijevoz i učešće na Sajmu poslati na: [email protected]. Prijevoz na Sajam organizira Agencija BORAM. Za dodatne informacije o prijevozu pozovite ih na 033/725-834.

Više informacija o Sajmu pogledajte na Posao.ba stranici

(TI)