Vremena je sve manje: Almeru Mustafiću iz Kalesije hitno potrebna pomoć!

by admin
| 11:58

U vrijeme kada je trebao da uživa sa četverogodišnjom kćerkom Azrom i suprugom Editom, da sa njima planira dnevne aktivnosti, Almera Mustafića iz zvorničkog naselja Kamenica, koji sada živi u Gornjim Raincima zadesila je teška bolest. Umjesto da sa kćerkom bira garderobu za njen prvi odlazak u vrtić, Almer je primoran da se bori sa opakom bolešću, koja ga je vezala za bolnički krevet.

U vrijeme kada je saznao za opaku bolest, njegova supruga je bila u drugom mjesecu trudnoće, Azra je trebala dobiti brata ili sestru, a onda se sve srušilo.

„Zbog brige i šoka, moja supruga Edita je doživljela spontani, tako da je to dodatna bol za nas“, govori nam Almer.

Iako zna da je riječ o teškoj bolesti sa kojom se mora izboriti, tridesetdvogodišnji (32) Almer ne gubi nadu, kaže da mu je u UKC-u Tuzla dijagnosticiran Burkit limfom IV stepena visokog rizika, ali se nada da će se izliječiti i da će sve biti kao prije.

„Nadam se da ću sakupiti 200.000 eura koliko mi je potrebno za liječenje u Njemačkoj. Najviše mi je žao kćerkice Azre, možda ne doživim da je otpratim u školu, to me najviše boli“, govori Almer kroz suze, dok grli svoju kćerkicu Azru koju su jedva pa pustili da ga posjeti u bolničkoj sobi.

Edita nije mogla sakriti suze, ali se suzdržavala pred kćerkom.

„Srce mi „puca“ zbog ovog što se dešava. Moj suprug je inženjer mašinstva, radio je na raznim projektima za koje je i nagrađivan, a sada sami nismo u mogućnosti da prikupimo ova potrebna sredstva. Treba nam pomoć drugih, koje molim da se priključe akciji“, kazuje Edita.

Ona nam kazuje da Azra stalno pita kada će „babo“ kući, a niko u kući ne zna pravi odgovor, jer ni ljekari u UKC-u Tuzla sa sigurnošću ne mogu da kažu šta dalje.

Almeru je svaka minuta dragocjena, ali i svaka uplaćena marka, zato ne dozvolimo da ne dočeka Azrin polazak u školu i njeno prvo učešće na nekoj od školskih priredbi.

Kako bi se što prije obezbjedila sredstva za njegovo liječenje, u cijelu akciju prikupljanja pomoći uključilo je se i Udruženje „Korak“ iz Gornjih Rainaca koje je nosilac aktivnosti. Više informacija možete dobiti na telefone broj 061 886 078 Edita, i 061 730 647 Smajil zvani Bećir.

Vas doprinos moguce je uplatiti na slijedece racune:

Za uplate u KM:
Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj racuna: 3386502552927130
Broj partije: 40522269000

Za uplate iz inostranstva:
Naziv banke: Unicredit Bank dd Mostar
Broj partije: 40522269100
IBAN: BA39 3386 5028 5292 8439
SWIFT: UNCRBA22
Almer Mustafic
Rainci Gornji bb
75260 Kalesija

(TI)