Dvostruka pobjeda: Kandidati SDA novi načelnici općina Kalesija i Živinica

by admin
| 21:22

Kandidati Stranke demokratske akcije danas su pobijedili na prijevremenim izborima za načelnike općina Kalesija i Živinice.

 

SDA je u Kalesiji proglasila pobjedu svog kandidata Nedžada Džafića. Prema neslužbenim podacima on je pobijedio Muhameda Osmanovića iz SDP-a sa oko 300 glasova razlike. Iz SDP-a su priznali izborni poraz.

U Živinicama je pobijedio Asim Aljić. Prema posljednjim i nepotpunim informacijama, on je vodio sa nedostižnih 2.000 glasova razlike u odnosu na prvog pratioca.

Podsjetimo, raspisivanje prijevremenih izbora je uslijedilo nakon što su Rasim Omerović(SDA), načelnik Kalesije i Hasan Muratović(SDP), načelnik Živinica, na posljednjim izborima izabrani u Federalni parlament, piše Faktor.ba.

Zanimljivo je da je SDP izgubio načelničku poziciju u Živinicama, koju je godinama čvrsto držao neprikosnoveni Muratović, dok je u Kalesiji SDA zadržala načelničku poziciju. Ovime je SDA nastavila pobjednički kontinuitet sa lokalnih i općih izbora.

Današnji izbori za načelnike općine su ostali u drugom planu zbog nezapamćene tragedije koja se desila na Površinskom kopu u Dubravama kod Živinica. Podsjetimo, poginula su trojica mladića iz Živinica i jedan iz Kalesije.

Zbog toga je donesena odluka da neće biti uobičajenog slavlja.

 (TI/Faktor.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.