Strah od nereda: Formiran Operativni štab povodom najavljenog okupljanja građana

by admin
| 12:22

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i druge policijske agencije raspolažu saznanjima o najavljenom okupljanju građana u nekim bh. gradovima povodom obilježavanja godišnjice događaja od 7. februara 2014. godine.

“Direkcija s drugim agencijama planira čitav niz aktivnosti i mjera kako ovo okupljanje ili demonstracije ne bi iskoristile određene huliganske grupe za rušilačko ponašanje kao što se to dogodilo prošle godine”, kaže se u saopćenju te direkcije.

U tu svrhu uspostavljen je Operativni štab sukladno Sporazumu o pružanju pomoći i operativnoj suradnji agencija za provođenje zakona u kome su pored Direkcije predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Federalne uprave policije, Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH.

Cilj Štaba je da se osigura koordinacija postupanja i međusobna pomoć agencija u provođenju poslova iz njihove nadležnosti u cilju efikasnije zaštite imovine, zdravlja i života građana, navodi se u saopćenju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. 

(TI/Fena)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.