Niske temperature kobne: U BiH ugašena tri života, jedan u Tuzli

by admin
| 13:29

Izuzetno niske temperature koje su se par dana pred Novu godinu, kao i 1. i 2. januara, u većem dijelu Bosne i Hercegovine spuštale na oko minus 20 stepeni Celzijusa, bile su kobne za pojedine njene stanovnike.

U Zenici je 44-godišnji beskućnik E. M. pronađen je mrtav u četvrtak, 1. januara, nešto prije deset sati, u blizini robne kuće “Bosna”, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Ljekari su konstatovali kako je smrt nastupila usljed smrzavanja. 

U još dva slučaja, koji su se u petak, 2. januara, dogodili u Donjoj Jablanici i na području Tuzle, sumnja se na smrt koja je najvjerovatnije nastupila kao posljedica smrzavanja. 

U Donjoj Jablanici, u petak, 2. januara, u 14,30 sati, policija je pronašla beživotno tijelo muškarca inicijala M. K. (1962.). Kako je kazao dežurni operativni MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, tijelo je pronađeno u štali. Smrt je najvjerovatnije nastupila smrzavanjem.

U Gornjoj Obodnici u Tuzli policija je u petak u 14,10 sati u njivi pronašla beživotno tijelo muškarca P. L. (1955.). Kako je potvrdio dežurni operativni MUP-a Tuzlanskog kantona, na tijelu nije bilo tragova nasilja, a smrt je, kako je kazao, najvjerovatnije nastupila smrzavanjem. 

Podsjetimo, u četvrtak, prvog dana nove 2015. godine, u 13 sati na sarajevskoj planini Bjelašnici izmjereno je minus 18 stepeni, dok je u Sarajevu izmjereno minus devet. Najhladnije u toku novogodišnje noći, 31. decembra, u Bosni i Hercegovini bilo je na Sokocu, minus 26 stepeni Celzijusa. 

Od danas, temperature su nešto više, a u većem dijelu zemlje u 13 sati bile su iznad nule – u Sarajevu jedan, Bihaću dva, Tuzli šest, Banjoj Luci osam, Mostaru 13, dok je na Bjelašnici bilo najhladnije minus jedan stepen Celzijusa. Narednih dana očekuje se oblačno vrijeme s kišom.

(TI/AA)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.