Praznična prognoza vremena u BiH: U novu godinu sa „debelim minusom“ i bez padavina

by admin
| 8:28

Meteorolozi za posljednji dan uvoj godini predviđaju da će u Bosni veći dio dana biti oblačno. Poslijepodne se očekuje smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura između – 15 i – 10 stepeni, na jugu Hercegovine od – 7 do – 2 stepena. Na planinama od – 15 do – 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura većinom između – 10 i – 6 stepeni, na jugu Hercegovine od – 1 do 3 stepena.

U četvrtak, 1. januara 2015. godine, u Bosni i Hercegovini se očekuje uglavnom vedro. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 17 i – 11 stepeni, na jugu Hercegovine od – 7 do – 3 stepena. Na planinama od – 17 do – 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 8 i – 4 stepena, na jugu Hercegovine od 0 do 4 stepena.

U petak, 2. januara, u Bosni i Hercegovini se očekuje veći dio dana sunčano vrijeme. Poslijepodne povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između – 14 i – 9 stepeni, na jugu Hercegovine od – 5 do – 1 stepen. Najviša dnevna temperatura većinom između – 4 i 1 stepen, na jugu Hercegovine od 4 do 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.