Interex postaje „zeleni“: Bingo se nameće kao vodeći trgovački lanac u BiH!

by admin
| 16:26

Odluka o prezimanju Interex trgovina od strane bh. trgovačkog lanca Bingo, sada je već izvjesna. Zapravo trenutno se još čeka odobrenje Konkurencijskog vijeća, saznaje eKapija.ba.

Vijeće je zaprimilo Prijavu koncentracije po kojoj privredni subjekt Bingo d.o.o. Tuzla, namjerava steći kontrolu nad privrednim subjektima C.D.E.B. Trgovačko društvo d.o.o. Sarajevo (Interex) i European Retail Company d.o.o. Bijeljina.

Predmetna koncentracija će prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekat u okviru sektora trgovine na malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje na tržištu Bosne i Hercegovine.

Stoga je Konkurencijsko vijeće uputilo sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na tržištu trgovine na malo prehrambenim proizvodima i robom široke potrošnje kao i na drugim tržištima na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju relevantna saznanja o navedenom tržištu da dostave primjedbe i mišljenja.

Maloprodajni lanac Bingo posjeduje stotinjak objekata različite veličine smještenih u 40 općina, kako u Federaciji BiH, tako i u Republici Srpskoj, a s mrežom Interexovih,  bit će prisutan u svim većim gradovima i općinama BiH te bi se mogao uskoro nametnuti kao vodeći trgovački lanac u našoj državi.

Ovim preuzimanjem nastavlja se serija akvizija maloprodajnih lanaca. Nakon što je Konzum preuzeo i potpuno rebrendirao Mercatorove radnje širom BiH, vrlo je izvjesno da Interex-ovi objekti u novu godinu uđu obojeni u Bingove zelene boje.

(TI/ekapija.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.