Nevrijeme u BiH: Vjetar čupao krovove u Gradačcu, Mostar pod vodom, naselja bez struje

by admin
| 12:15

Naglo zahlađenje i niske temperature razlog su i prvog snijega, koji pada u Sarajevu, Banja Luci, te na planinama. Meteorlog Federalnog hidrometerološkog zavoda Ibrahim Hadžismajlović potvrdio je da je prvi snijeg pada na visinama iznad 400 i 500 metara.

Vjetar je zadavao ogromne probleme i stanovnicima Gradačca. Jak vjetar koji je dostizao brzinu i do 70 km/h čupao je krovove na pojedinim stambenim objektima. Oštećen je krov na objektu sportske dvorane Gradačačkog sajma na površino od oko 300 kvadratnih metara u dijelu u kojem se nalaze poslovni prostori.

Promjena vremena donijela je i probleme brojnom stanovništvu u drugim dijelovima BiH. Jaka kiša koja je jutros pogodila Mostar ponovo je izazvala poplave u nekim ulicama. Tako je u Titovoj ulici poplavljena cesta, što je otežalo saobraćaj.

 Također, jak vjetar i kiša izazvali su probleme u snabdijevanju električnom energijom na području Prijedora.

U prijedorskoj Elektrodistribuciji su rekli da je zbog olujnog nevremena bez struje veći broj sela u toj regiji, među kojima Kevljani, Jugovci, Brezičani, Čejreci, Konjevići, Marićka, Jelovac, Donji Petrov Gaj, Puharska, Krivaja, Zecovi.

Osim snijega koji je iznenadio Banjalučane, jak vjetar izazvalo je prekide u napajanju strujom i u nekim banjalučkim naseljima ,te u Bosanskom Novom i Bosanskoj Dubici.

(TI/Bportal.ba)