Slavljenik na “korona-rođendanu”: Prim. dr. Šabanović razriješen dužnosti i upućen u samoizolaciju

by nedim
| 9:20
  •  
  •  
  •  
  •  

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS, saopćeno je iz Kabineta generalne direktorice KCUS-a.

Kako je navedeno pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status  u društvu.

KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim  ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne  rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli.

Ista mjera – smjena je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju kao i šefice odjela iste Klinike. Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više sedmica. Trenutno je u punoj funkciji, navedeno je u saopćenju.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.