Upozorenje vlasnicima poslovnih prostora: Ne dozvolite ulaz u vaše objekte osobama koje ne nose zaštitu

by nedim
| 17:24
  •  
  •  
  •  
  •  

Federalni štab Civilne zaštite je od 1. maja 2020. dozvolio je rad trgovina na veliko i malo koje vrše promet svih vrsta proizvoda, uslužnih djelatnosti, malih obrta u smislu Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima.

Te radnje i djelatnosti su, nakon prvomajskih praznika, punim kapacitetom počele raditi danas.

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez, na danas održanoj press konferenciji naglasio je dodatnu liberalizaicju mjera, ali i posebnu poruku poslao poslodavcima koji su danas otvorili svoje poslovne protore.

– Poslodavce posebno molimo da vode brigu, budu odgovorni, da ne puštaju u svoje radnje i objekte osobe koje ne nose zaštitu jer i oni su za to odgovorni. Stoga molimo veću pozornost svih subjekata i ljudi u narednom periodu – naglasio je Čerkez.

Jučer je i Federalna uprava za inspekcijske poslove pozvala je subjekte kojima je naredbom Federalnog štaba civilne zaštite broj 154. omogućen rad da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uz napomenu da neće dopustiti nepoštivanje preporuka iz člana 10. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za što su zakonom propisane novčane kazne u rasponu od 2.000 do 10.000 KM.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.