Spriječen “prvomajski biznis”: Pokušali krijumčariti jagnjadi iz Srbije u BiH

by nedim
| 16:53
  •  
  •  
  •  
  •  

Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici Jedinice granične policije Zvornik, spriječili su krijumčarenje 44 grla sitne stoke (jagnjad) iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu. U vezi sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koji su lišeni slobode te državljanin Republike Srbije koji se, nakon što je ugledao pripadnike JGP Zvornik, čamcem preko rijeke Drine udaljio u pravcu Republike Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“ i krivično djelo „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“, a u vezi sa krivičnim djelom „udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Krijumčarenja stoka je privremeno oduzeta. Podršku na dokumentovanju krivičnog djela pripadnicima JGP Zvornik pružili su službenici Policijske uprave Zvornik. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska osobe koja se dovodi u vezu sa navedenim krijumčarenjem – saopšteno je iz Granične policije BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.