UKCRS: Preminule još četiri osobe zaražene koronavirusom

by nedim
| 8:04
  •  
  •  
  •  
  •  

U protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci preminula su četiri pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Riječ o dvije žene i dva muškarca, saopćeno je iz UKC-a RS-a.  

Preminula je72-godišnja žena iz Banje Luke koja je imala više udruženih oboljenja. Pacijentica je liječena u Odjeljenju intenzivne njege “Covid 19” od 15.aprila.

Druga preminula je 63-godišnja žena iz Bosanske Gradiške, koja je imala više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijentica je liječena u Odjeljenju intenzivne njege “Covid 19” od 27. aprila.

Treći pacijent je četrdesetosmogodišnji muškarac iz Srbca koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Odjeljenju “Covid 19” Klinike za infektivne bolesti od 28. aprila.

Četvrti preminuli je 65-godišnji muškarac iz Banje Luke koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Odjeljenju intenzivne njege “Covid 19” od 29.aprila.

Novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 53 osobe u Republici Srpskoj, potvrđeno je danas iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Do sada je u tom bh. entitetu potvrđeno 820 slučajeva virusa korona, od čijih posljedica su preminule 34 osobe, a oporavilo se njih 381.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.