Je li spas u tuzlanskom Bingu: Trgovački lanac „Tuš“ dijeli otkaze i zatvara poslovnice!

by admin
| 15:13

Više od 30 zaposlenika trgovačkog lanca “Tuš” u Mostaru jučer je protestvovalo ispred zgrade Vlade HNK-a jer su otpušteni bez otpremnina, prava na socijalno i zdravstveno osiguranje, kao i na mogućnost pravovremene prijave na Zavod za zapošljavanje.

Osim Mostara, poslovnice “Tuša” u Lukavcu, Sarajevu, Modriči, Doboju i Bijeljini također su stavile ključ u bravu. U odluci o otkazu, koju je direktor društva donio još 18. septembra, a koja je radnicima uručena 15. oktobra, stoji kako je “Tuš-trade” d.o.o. Bihać, suočen s poteškoćama u poslovanju, u smislu smanjenja opsega posla, gubitka tržišta i negativnog poslovanja.

Iz glavne poslovnice “Tuš-trade” d.o.o rekli su kako nemaju nikakve informacije o uručenim otkazima u Mostaru i kako se poslovnice diljem BiH zatvaraju. Zbog kojeg razloga, kaže, nije upućena.

Već dogledno vrijeme postoje informacije kako je vlasnik bosanskohercegovačkog lanca “Bingo” Senad Džambić zainteresiran za preuzimanje dvadesetak maloprodajnih objekata “Tuša”, no ovaj posao, izgleda, još nije zaključen.

Kako su nam javili iz “Tuš-trade” d.o.o. Bihać, ni oni nemaju provjerene informacije o Džambićevom poslovnom pothvatu.

Izvor: Dnevni list

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.