NATO i vojska SAD uručili još jednu donaciju građanima BiH

by nedim
| 16:57
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstavnici NATO-a i američke vojske, uz prisustvo pomoćnika ministra sigurnosti BiH Samira Rizve, u Sarajevu su uručili prijeko potrebne zalihe ministarstvima unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske.

Ovom donacijom će se pomoći službama za hitne intervencije da nastave obavljati svoj ključni zadatak zaštite najugroženijih građana bez obzira iz kojeg su dijela BiH. 

Donacija je odgovor na nedavni zahtjev koji je Koordinaciono tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje uputilo NATO Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

-Današnja pošiljka jedna je od nekoliko kontinuiranih donacija koje saveznici NATO-a pružaju građanima BiH kao odgovor na zahtjev ove zemlje za pomoć. U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.